Vabilo na NetSlo'18

Srečanje bo na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana,  25. januarja 2018, s predvidenim pričetkom ob 13. uri.

Povabili smo vrhunske raziskovalce, ki se ukvarjajo z analizo omrežij v naravoslovnih in družboslovnih znanostih. Med njimi so:

  • prof. dr. Valentina Hlebec in prof. dr. Tina Kogovšek, UL FDV, Ljubljana,
  • doc. dr. Vinko Zlatić z Inštituta Ruđer Bošković, Zagreb in
  • prof. dr. Vladimir Batagelj iz IMFM, Ljubljana in UP IAM, Koper.

Poleg slednjih bodo svoje delo predstavili še nekateri podiplomski študentje: Jan Kralj, IJS, Tilen Marc, IMFM, Marjan Cugmas, UL FDV in Tadej Matek, UL FRI.

Predstavitve plakatov
Že drugič zapovrstjo organiziramo tudi predstavitve plakatov s področja analize omrežij. Plakati bodo razstavljeni v prostoru pred predavalnico, v kateri se bo odvijala prireditev. Avtorji plakatov bodo lahko plakate podrobneje predstavili v času med posameznimi predstavitvami vabljenih predavateljev, ko bodo na voljo tudi topli napitki in prigrizek.

Na tem mestu vabimo vse, ki bi želeli predstaviti svoj plakat, da nam to sporočite. To je potrebno za zagotovitev zadostnega števila panojev. Vsebina plakata naj se nanaša na tematiko analize omrežij. Osnutkov plakatov in povzetkov plakatov ni potrebno pošiljati. Udeleženci, ki bi želeli predstaviti plakat le-tega prinesejo neposredno na prireditev.

Podatkovni izziv
Največja novost letošnjega srečanja pa bo predstavitev realnih podatkov iz slovenskega okolja. Udeleženci boste povabljeni k iskanju metodoloških rešitev (t.j., analizi predstavljenih podatkov), ki jih boste lahko predstavili na naslednjem srečanju NetSlo '19.

Dogodek bomo neformalno nadaljevali z večerjo v gostilni Čad.

Prosimo vas, da si v koledarju zabeležite četrtkovo popoldne, 25. januarja 2018. V januarju bo objavljen tudi podrobnejši program, za lažjo organizacijo dogodka, prosimo za potrditev udeležbe.
 
Prav tako vas prosimo, da vabilo posredujete vsem kolegom (pa tudi študentom), za katere menite, da bi jih tema analize omrežij utegnila zanimati.
 
Želimo vam vesele praznike in srečno novo leto 2018!

Veselimo se druženja z vami,

Marjan Cugmas
Zoran Levnajić
Ljupčo Todorovski
Lovro Šubelj
Luka Kronegger
Anuška Ferligoj
Vlado Batagelj

... in ostali organizatorji NetSlo '18

Contact

Main contact:
e-mail: info.stat (at) uni-lj.si

Contact for administrative questions (enrolment, technical questions):
Katarina Erjavec Drešar
University of Ljubljana, Faculty of electrical engineering, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
room num.: AN012C-ŠTU
phone: 01 4768 209
e-mail: katarina.erjavec-dresar (at) fe.uni-lj.si