Delavnica za uporabnike SHARE podatkov 2019

Inštitut za ekonomska raziskovanja kot nacionalni koordinator raziskave SHARE – vseevropske raziskave o zdravju, procesu staranja in upokojevanju v Evropi organizira delavnico na temo uporabe podatkovne zbirke SHARE. Delavnica bo potekala 21. novembra 2019 v prostorih Inštituta za ekonomska raziskovanja v Ljubljani. 

Podatkovna zbirka SHARE je panelna, interdisciplinarna mednarodna zbirka mikropodatkov o zdravju, socialno-ekonomskem položaju, socialnih in družinskih omrežjih približno 140.000 posameznikov, starejših od 50 let, iz 27 evropskih držav in Izraela. Z izgrajevanjem infrastrukture mikropodatkov, potrebnih za razumevanje procesa staranja posameznika in družbe, postavlja znanstveno podlago za empirično raziskovanje procesa staranja mnogim vedam. Podatki raziskave SHARE so brezplačno dostopni vsem raziskovalcem in študentom, ki zanje zaprosijo. Danes jih uporablja že 10.000 znanstvenikov po vsem svetu. Več informacij o raziskavi je na voljo na nacionalni spletni strani raziskave SHARE: www.share-slovenija.si.

Tokratna delavnica bo namenjena praktičnim vidikom dela s podatkovno zbirko SHARE ter predstavitvi podatkovne zbirke SHARELIFE, ki je zdaj na voljo tudi za Slovenijo. Več o vsebini delavnice si lahko preberete v priponki.    

Delavnica je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Izpolnjeno prijavnico pošljite na share@ier.si do 14. novembra 2019. Število mest je omejeno.

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Katarina Erjavec Drešar
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 209
e-pošta: katarina.erjavec-dresar (at) fe.uni-lj.si