Podpora študentom

Tutorstvo in karierno svetovanje

Študenti se po nasvete lahko obrnete na koordinatorja svojega modula, oziroma katerega koli učitelja na programu Uporabna statistika.
 
Študijski program je majhen, zato lahko vsakemu študentu s skoraj individualnim pristopom omogočimo, da na študiju pridobi maksimalno količino znanja. Vedno je možen pogovor s profesorji, ki pomagamo pri iskanju prakse.
 
V sklopu študija se izvedeta vsako leto vsaj dve skupni srečanji: 
  • uvodno srečanje za študente 1. in 2. letnika študija ter predavatelje na študiju: Srečanje je namenjeno podrobnejšim informacijam o poteku študija, študenti hkrati dobijo tudi vse potrebne informacije o izbirnih predmetih, ki jih je do konca oktobra tudi mogoče zamenjati.
  • spomladanski piknik za študente in predavatelje: Srečanje je neformalno, kljub temu pa je priložnost za pogovor o različnih temah v zvezi s študijem (npr. o izvedbi prakse, mentorstvu za magistrsko delo, primernih izbirnih predmetih)
Za študente vsako leto februarja vsako leto organiziramo magistrski seminar, kjer študentje 2. letnika predstavijo izbrano temo magistrske naloge (in s strani koordinatorja magistrskih del in ostalih prisotnih dobijo koristne informacije za nadaljevanje).
 

Študentski referat

Študentski referat programa Uporabna statistika je na UL FE. Za naš študij je zadolžena ga. Tanja Petek:
 
Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: tanja.petek (at) fe.uni-lj.si
 
Uradne ure študentskega referata so od ponedeljka do petka med 10:30 - 12:30. Po predhodnem dogovoru so možni tudi drugi termini.
 

Obštudijske dejavnosti

Karierno svetovanje

  • karierna svetovalka na UL je Andreja Jurček: andreja.jurcek (at) uni-lj.si
  • informacije o delavnicah in ostalih dogodkih so dosegljive na spletnem portalu POPR (Vabljeni k vpisu!)
 

Knjižnica in dostop do literature

S prejemom študentske izkaznice, ki je enotna knjižnična izkaznica, imate vsi redno vpisani študenti UL brez dodatnih stroškov omogočeno uporabo storitev v knjižnicah članic UL, CTK in NUK. Potreben je le še predhodni formalni vpis v posamezno knjižnico. V knjižnico UL FE se lahko vpišete tudi prek spleta. Več: https://fe.uni-lj.si/knjiznica/
 
Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL lahko uporabljate vsi vpisani študenti. Gre torej za različne nedavno objavljene znanstvene članke, razne elektronske knjige ipd. Podrobnejša navodila za dostop: https://mreznik.nuk.uni-lj.si/sl/oddaljeni-dostop/
 
Povezave za oddaljeni dostop so dostopne na straneh posameznih knjižnic (gl. spodaj).
 
Knjižnice članic našega študija (na spletnih straneh so objavljene tudi uradne ure):
 
 

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Tanja Petek
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: tanja.petek (at) fe.uni-lj.si