Predavanja o statističnih temah - poletni semester

Vabimo študente Uporabne statistike, da se udeležite katerega izmed predavanj na temo statistike v sklopu predmeta Sodobni statistični pristopi, ki se izvaja na interdisciplinarnem doktorskem študiju Statistika na Univerzi v Ljubljani. Vsa predavanja so v angleščini. Večina predavanj predpostavlja zgolj zelo osnovno poznavanje statistike (osnove univariatne, bivariatne in inferenčne statistike, kar se običajno uči v 1. ali 2. letniku dodiplomskih programov). 

V upanju, da se vam bo kakšeno predavanje zdelo zanimivo, je na tej povezavi URNIK. Za več informacij se lahko obrnete tudi nosilca prof. dr. Aleša Žiberna (Ales.Ziberna at fdv.uni-lj.si).

Odprtokodna aplikacija za uteževanje anketnih podatkov

Luka Štrlekar (študent programa Uporabna statistika, modul Družboslovna statistika) je pod mentorstvom prof. dr. Vasje Vehovarja (UL FDV) razvil odprtokodno aplikacijo (programski jezik R) SurveyWeightingGUI za uteževanje anketnih podatkov.

Svečana listina za doc. dr. Marjana Cugmasa

Svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce, ki jih Univerza v Ljubljani podeljuje za izjemne pedagoške, raziskovalne in umetniške dosežke je prejel tudi doc. dr. Marjan Cugmas, FDV. Doc. dr. Marjan Cugmas je tudi zelo aktiven član programskega sveta Uporabne statistike, mentor nekaterim magistrskim delom na programu in v bo v prihodnosti prevzel poučevanje enega izbirnega predmeta.
Čestitamo za nagrado!

 

Zlata plaketa UL 2023 za prof. dr. Majo Pohar Perme

Delo profesorice je usmerjeno v razvoj statistike v Sloveniji. Kot izvrstna pedagoginja navdušuje študente za statistiko in znanstveno raziskovanje. Je vodilna svetovna strokovnjakinja za analizo preživetja, po njej imenovana metoda je standard pri analizah podatkov registrov rakov. Z zagotavljanjem sodelovanja biostatistikov v raziskavah krepi znanstveno odličnost raziskovalcev v medicini na Univerzi v Ljubljani.

Čestitamo za nagrado!

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Tanja Petek
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: tanja.petek (at) fe.uni-lj.si