Novice

Učinek cepljenja za COVID-19

Na Sledilniku so 20. 12. 2021 objavili prispevek prof. dr. Maje Pohar Perme o učinku cepljenja s preprostimi izračuni, narejenimi na aktualnih podatkih o bolnikih, hospitaliziranih s covid-19. Cepljenje kar nekajkrat zmanjša tveganje za hospitalizacijo.

Javno inavguracijsko predavanje prof. dr. Aleša Žiberne

Predavanje z naslovom Vloga družboslovnega statistika in razvoj bločnega modeliranja bo v ponedeljek, 13. decembra, 2021  ob 14:00. Povezava na Zoom srečanje.

Statistični dan 2021 in priznanja Statističnega društva Slovenije

V četrtek, dne 18. 11. 2021, je na SURSu prek spleta potekal vsakoletni Statistični dan.
 
Na njem so bile podeljene nagrade Statističnega društva Slovenije za leti 2020 in 2021. Med prejemniki nagrad so tudi trije izvajalci s študija Uporabne statistike: prof. dr. Vladimir Batagelj (drugi z leve), doc. dr. Marjan Cugmas (tretji z leve) in asist. Damjan Manevski (prvi z leve). Marjan in Damjan sta tudi magistra našega študija.
 
 
Slike z dogodka, kmalu pa tudi posnetek, so objavljene na spletni strani SURSa.

 

Zagovor magistrske naloge - Gregor Vavdi

Obveščamo vas, da bo zagovor magistrskega dela kandidatke Gregorja Vavdija v četrtek, 21. 10. 2021, ob 13:00 na Fakulteti za elektrotehniko v predavalnici P10.
Naslov teme je Skupno modeliranje pri bolnikih s srčnim popuščanjem. Mentorica magistrskega dela je doc. dr. Nataša Kejžar, MF.
Člani komisije:
    - izr. prof. dr. Damijana Kastelec, predsednica
    - prof. dr. Maja Pohar Perme, članica
    - doc. dr. Nataša Kejžar, mentorica

V urnik dodano predavanje za predmet Statistično svetovanje

NUJNO: sprememba zaradi nepredvidenih dogodkov: predavanje bo 1,5 ure kasneje, torej v petek: 29.10.2021 od 12:00 do 16:00.
V urnik je/bo dodano predavanje za naslednji petek: 29.10.2021 za predmet Statistično svetovanje (2. letnik). Predavanje bo potekalo v učilnici IBMI (Vrazov trg 2, Ljubljana).
Gre za uvodno predavanje, kjer so razložena tudi vsa pravila. Predmet Statistično svetovanje je sicer praktične narave, zato ga 1. letniki lahko opravljajo že med poletnimi počitnicami. Kdor (izmed študentov 1. letnikov) bi rad čimprej zaključil študij, je zato na to predavanje prav tako toplo vabljen.
 

Zagovor magistrske naloge - Anja Žavbi Kunaver

Obveščamo vas, da bo zagovor magistrskega dela kandidatke Anje Žavbi Kunaver v petek, 22. 10. 2021, ob 9:30 na Ekonomski fakulteti v predavalnici P-201.
Naslov teme je Popravki pri večkratnem testiranju: primer gibanja cen emisijskih kuponov. Mentorica magistrskega dela je prof. dr. Irena Ograjenšek, EF in somentor doc. dr. Marjan Cugmas, FDV.
Člani komisije:
    - izr. prof. dr. Aleš Žiberna, predsednik
    - izr. prof. dr. Rok Blagus, član
    - prof. dr. Irena Ograjenšek, mentorica
    - doc. dr. Marjan Cugmas, somentor.

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Nina Fošnarič
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: nina.fosnaric (at) fe.uni-lj.si