Programiranje v C ali C++ iz področja statistike (študentsko delo)

Izr. prof. Aleš Žiberna išče študenta (plačilo iz projekta preko napotnice), ki bi v C ali C++  sprogramiral bločno modeliranje na podlagi k-means in stohastičnega modeliranja. Samo poznavanje teh algoritmov oz. tega področja ni potrebno (seveda ne škodi), saj lahko zagotovi zelo podroben opis algoritma, pa tudi začetno verzijo algoritma v R-ju.
 
Primarno se išče torej študent za torej programiranje v C ali C++ tako, da se bo lahko klicalo iz R-ja (statistično/i programsko okolje/jezik), s tem da lahko za del povezovanja z R-jem poskrbi tudi naročnik. Zaradi narave programa pa je potrebno poznavanje dela z matrikami (oz. 2D polji – ang. arrays). Poznavanje programskega jezika in okolja R (še posebej pa Rcpp) ter statistike oz. razvrščanja v skupine je zaželeno, ne pa obvezno. Bolj pomembno je, da je program spisan tako, da se ga potem čim lažje vzdržuje in nadgrajuje. V končni verziji bi koda postala del paketa blockmodeling (https://r-forge.r-project.org/R/?group_id=203).
 
Delo spada v sklop projekta Bločno modeliranje večnivojskih in časovnih omrežij, ki ga vodimo na FDV. Malce več o projektu je tu:
https://www.fdv.uni-lj.si/raziskovanje/institut-za-druzbene-vede/nacionalni-projekti/J7-8279
 
Plačilo je preko študentske napotnice.
Potencialni kandidati naj se javijo Alešu Žiberni na elektronski naslov Ales.Ziberna@fdv.uni-lj.si.

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Tanja Petek
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: tanja.petek (at) fe.uni-lj.si