Statistični maraton

Dragi ljubitelji podatkov in statistike,

Z veseljem vas vabimo na prvi Statistični maraton, ki bo potekal 13. maja 2024 ob 8h na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Dogodek bo trajal do večera.

Najprej najpomembnejše

Poskrbeli bomo za kosilo, večerjo in še vmesne prigrizke. Poskrbeli bomo tudi za kavo in simbolnične nagrade.

Kaj je Statistični maraton

Statistični maraton je enodnevni dogodek, na katerem boste v skupinah poskušali čim bolje nasloviti statistične dileme in težave, s kakršnimi se soočajo v podjetju Blub blub in na državnem presejalnem programu Zora.

Pričakovanja

Predvsem si želimo, da bi si dogodek zapomnili kot prijetno družabno izkušnjo. Poleg tega pa bo to priložnost tudi za vzpostavitev novih vezi, ki se bodo morda nadaljevale v študentsko prakso, magistrsko delo ali zaposlitev. Morda pa se na dogodku naučite tudi česa novega ali pa dobite idejo in navdih za nove projekte.

Problem

Podjetje Blub Blub se ukvarja z razvojem mobilnih aplikacij za spremljanje razvoja in terapije govora otrok. Ena izmed aplikacij je namenjena otrokom s težavami pri razvoju govora, druga logopedom, obe skupaj pa tvorita interaktivno ter otrokom privlačno okolje za razvoj govora. Na maratonu se boste med drugim lahko ukvarjali s segmentacijo uporabnikov glede na vzorce uporabe aplikacije ter ugotavljali, ali med različnimi segmenti obstajajo razlike v stopnji zadrževanja (retencije) uporabnikov.

Zora je državni program zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb materničnega vratu. Z metodo presajanja prepoznavajo posameznice s predrakavimi spremembami in z zgodnjim pričetkom zdravljenja vplivajo na zmanjšanje umrljivosti. Ker je udeležba na presejalnem programu ključna, vselej preučujejo, kateri dejavniki vplivajo na udeležbo na presejalnem programu in kako. Eden izmed dejavnikov je tudi dostopnost do zdravstvenih centrov. Na statističnem maratonu se boste med drugim lahko ukvarjali z vprašanjem kako definirati in izračunati indeks dostopnosti do presejalnega programa Zora in kako dostopnost vpliva na stopnjo presejanja.

Za koga?

Dogodek je namenjen trenutnim in alumni študentom Uporabne statistike vseh modulov študija.

Prijave

Za namene lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko obrazca na spodnji povezavi. Rok za prijave je 6. maj 2024.

Povezava do prijavnice: https://1ka.arnes.si/a/6a95634a

Se vidimo na Statističnem maratonu!

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Tanja Petek
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: tanja.petek (at) fe.uni-lj.si